Hová tűntek a magyar névnapok a Google naptárból?

Többen kérdezték tőlem, hogy a közkedvelt magyar névnapok naptár miért tűnt el a Google naptárból, ill. van-e alternatív megoldás, hogy továbbra is megjelenjenek a magyar névnapok naptárunkban.

Nos, az első kérdésre csak a Google tudná megadni a választ, viszont a másodikra van megoldás! Íme:

Névnapok visszaállítása a Google naptárban

1. Lépj be a google naptár kezelőfelületére (akár a gmail fiókból, a felső Alkalmazások ikon alatti menüből)

2. Ugorj a Beállítások (kis fogaskerék ikon) / Naptár felvétele / Új naptár létrehozása oldalra, add meg a naptár nevét: Magyar névnapok, majd legalul kattints a ‘Naptár létrehozása’ gombra

3. Töltsd le a névnapokat tartalmazó naptár ICS fájlt innen:

magyar_nevnapok.ics

(FONTOS: ez az ‘ics’ a fájl a Google Naptár alkalmazáshoz készült, más applikációval importálva nem garantálható a tökéletes import, még ha kompatibilis is az alkalmazással)

4. A Beállítások alatt kattints az ‘Importálás és Exportálás’ gombra majd az Importálásra. Elsőként az alsó boxban válaszd ki az általad létrehozott Magyar névnapok naptárt. Ezután pedig tallózd be a ‘Fájl kiválasztása a számítógépről’ gombra kattintva az imént letöltött naptár fájlt, végül kattints az ‘Importálás’ gombra.
Pár másodperc és kész is az importálás.

Ha véletlen az elsődleges naptárba importáltad a névnapokat, és ki szeretnéd törölni, töltsd le ezt a fájlt:

magyar_nevnapok_eltavolitas.ics

és importáld be az elsődleges naptárba. Ez kitörli a névnap bejegyzéseket.
Ha kérdés vagy segítség kell, állok rendelkezésetekre!

UPDATE 2019. május:
Mivel a cikk 2014-ben íródott, az akkori Google Naptár rendszerrel tökéletesen működött. Így 5 évvel később talán már nem tökéletes, lévén sokat frissült a Google Naptár. Ezért saját magam újrateszteltem az eljárást, miután a kommentekből látható, többen találkoztatok hibákkal. Asztali számítógépen bejelentkezve a Google Naptárba kipróbáltam az új naptár létrehozását ill. a névnapok importálását, tökéletesen működött, a kezelőfelület kicsit változott, ehhez hozzáigazítottam az leírást. Az új naptár is eltávolítható ill. kikapcsolható, eltűnnek vele a névnapok is. A főnaptárba importálva és eltávolítva is működött nálam, az eltávolítás után még láthatók a névnapok, frissítsük az oldalt és eltűnnek a névnapok. Ennek ellenére érdemes odafigyelni az import során, mindenképp külön létrehozott naptárba importáljunk!

16 thoughts on “Hová tűntek a magyar névnapok a Google naptárból?”

  1. Szia! Köszönöm a lehetőséget. Valamit gondolom rosszul csináltam, mert minden nap kiírja az előző napi névnapot is. Próbáltam eltávolítani, azonban kérés elutasítva szöveggel kilép. Tanácsot szeretnék kérni. Köszönöm előre is!

  2. Android 9.0.1.169, Huawei P Smart 2019-be importálva olyan 1 napos bejegyzések jöttek létre, amik délutántól délutánig tartanak (az import percétől). Így minden névnap 2 napra nyúlik át 😭. Az eltávolítóra meg azt mondja, hogy az importálás megtagadva. 😢 A vesszők előtt mindig \ is van. 😤 Segítséget kérek ☺.

  3. Sajnos nekem mindig azt írja ki hogy ,, Hoppá, nem sikerült importálni a fájlt. Próbálkozzon újra néhány perc múlva. ”
    Ez megy hetek óta. Régebben jó volt és ugyan ezzel a módszerrel már csináltam is. De eltűntek névnapok a naptárból így újra akartam csinálni az egészet. Azóta nem működik ez a r….s Google naptár. Tudjátok mi lehet a baj? Vagy a Google sz….k?

Leave a Comment